loader
menu

OPINIÓ

The International Pilons Parade, dissabte post Jocs

Jordi Fortuny Opinió divendres, 13 de juliol de 2018

El passat dissabte 7 de juliol es va celebrar la dotzena edició de la Pilons Parade, esdeveniment que any rere any convoca l’Associació de veïns/es i amics del carrer del Comte i de la plaça Pallol de la Part Alta de Tarragona. És un certamen que convida a pintar els pilons del carrer del Comte. Són moltíssimes les entitats i grups d’artistes que demanen participar i tots els pilons acaben ben repintats.

Des d’abans de les 11 del matí hi ha artistes a punt per iniciar la pintura. L’ambient és de festa, acollidor, de participació, de trobada entre tarragonins i tarragonines. És un ambient donat a les converses. És fàcil trobar coneguts que, encuriosits per l’esdeveniment, no dubten a passar-hi per badar o per participar-hi apassionadament.

I al carrer Comte entre piló i piló et trobes l’Esther, valenciana, farmacèutica i professora que et comenta: ‘Jordi, cada vegada Tarragona s’assembla més a la València de la Rita Barberà. Jo que vaig marxar de València perquè sóc d’esquerres i allò era insuportable ara em trobo aquí espantada. Exhibicions d’avions militars, manifestacions espanyolistes mirant els avions. Ballesteros cada vegada s’assembla més a la Rita, nomes li falta el whisky i els Louis Vuitton. Esperem que no quedem massa endeutats amb el Jocs, com va quedar València amb la Ciutat de les Arts i les Ciències del Calatrava.’

I et retrobes en Joan, treballador de la química i bon amic que et diu: ‘Jordi, quina vergonya he passat amb els Jocs del Mediterrani. Això que hem vist no és Tarragona, quina vergonya de cerimònia inaugural!. Ballesteros s’ha lluït. No podem continuar d’aquesta manera.’

Dissabte 7 era el primer dissabte post Jocs. Era un dissabte en què es respirava aparent normalitat, on a Tarragona es realitzaven aquelles activitat pròpies de l’inici estival: el concurs de focs finalitzava; el Bouquet festival a la Casa Canals, magistralment programat per la Maria Parra, ens delectava amb un excel·lent flamenc; les festes majors de les associacions de veïns i veïnes de la Floresta i del Carme en marxa; la festa gran a Camp Clar i l’Escola de Lletres feia la seva ruta literària “Ni tu ni jo: nosaltres”.

El dissabte 7 havia de ser un dissabte de normalitat si no fos perquè les associacions de veïns i veïnes no han cobrat les subvencions que l’Ajuntament els hi aporta per les activitats que realitzen. Un dissabte normal si no fos que el concert amb què s’acaba la festa del Pilons Parade no es pogués celebrar per la falta d’aportació compromesa per l’Ajuntament. Dissabte normal si no fos perquè ressonava encara la llista d’anècdotes de les cerimònies dels Jocs. Dissabte normal si no fos que constates les dificultats, fora de mida, que hi ha per impulsar un festival com el Bouquet.

El dissabte 7 vaig gaudir de les amistats, vaig gaudir per sort de totes aquelles coses que fan els tarragonins i tarragonines, d’aquelles iniciatives de qualitat, ben fetes i que amb molt de sacrifici, imaginació i tossuda voluntat acaben funcionant amb normalitat malgrat el NO suport de l’Ajuntament. Gràcies per ser-hi veïns i veïnes, artistes i promotors desinteressats. No volem que esteu sols.


Jordi Fortuny
Jordi FortunyRegidor d'ERC a TGN
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar