loader
menu

OPINIÓ

La vergonya dels teatres de Tarragona, un any després

Mònica Alabart Opinió dimecres, 18 de juliol de 2018

Fa poc més d’un any parlàvem de la vergonya dels teatres de Tarragona. Tenim dos dels teatres més bonics del país: la joia modernista del Metropol i la joia romana de l’auditori del Camp de Mart, emmarcada al centre de les muralles romanes, en una espai difícilment igualable en altres ciutats del nostre país. Dos teatres que poc tenen a envejar a molts dels teatres emblemàtics de Catalunya. Tot i aquestes dues joies que té la ciutat, l’estiu passat l’oferta teatral de Tarragona va ser pràcticament inexistent .

Ha passat un any i alguna cosa ha millorat, però d’altres estan igual o pitjor. Finalment hem aconseguit reobrir un remodelat Teatre Metropol. Afortunadament aquesta reobertura ha vingut acompanyada d’una nova edició del Festival Internacional de Teatre de Tarragona, una mostra que cada any pren més protagonisme en el panorama teatral de les nostres comarques i que ens està ajudant a situar-nos com a un nom propi dels festivals de teatre especialitzats a Catalunya. Un festival "de cares no conegudes" però amb propostes de molta qualitat, algunes d’elles que venen a fer l’estrena a la nostra ciutat.

No tot, però, ha anat a millor. En els darrers mesos hem viscut uns lamentables episodis de discussions i picabaralles entre els dos consellers de cultura d’aquesta legislatura.

L’estiu passat el govern va decidir tancar el teatre auditori del camp de Mart pel seu lamentable estat. Josep Maria Prats – únic conseller de l’extingida Unió- explicava que calia tancar el teatre perquè no reunia les condicions adequades per estar obert al públic. Parlava de problemes amb les sortides d’emergència, d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i de la necessitat de fer una anàlisi detallada del les mancances en seguretat I estructures.

Sorprenentment, quan la Sra. Floria ha assumit la responsabilitat sobre el tema, tots aquests problemes han desaparegut. El teatre s’ha reobert al públic i sembla com si mai no hagués passat res, ni ningú hagués estat mai preocupat pels problemes de seguretat. Podria semblar que tot ha estat causat per un excés de zel del responsable anterior, si no fos perquè el digital Porta Enrere ha fet públic el contingut d’un informe de l’any 2010 on un tècnic municipal parla amb contundència sobre les deficiències en les estructures del teatre, arribant a advertir d’un possible perill de col·lapse de tot l’equipament.

Aquest és el resum de la situació del nostre ajuntament: cops de volant d’un costat cap a un altre sense tenir clar quin camí seguir, cap línia estratègica, oportunitats perdudes, moltes oportunitats perdudes... Anar-se penjant medalles per la feina ben feta- quan per tothom és evident que de ben feta no té res- I qui dia passa any empeny!


Mònica Alabart
Mònica Alabart
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar