loader
menu

OPINIÓ

L'1-O, el mandat d'Espartero

Josep Maria Muntané i Barceló Opinió dimarts, 18 de setembre de 2018

Tots i totes sabem quin va ser el mandat més famós de l'Espartero sobre Catalunya: Bombardejar Barcelona cada 50 anys. Si descomptem els 40 anys de franquisme, i tenim en compte les situacions política i social de Catalunya i Espanya, es correspon amb la cronologia dictada pel famós general, a més, la putrefacció de la política i la justícia a tot l'estat, necessitava una cortina de fum més gruixuda de l'habitual i més duradora.

Davant els esdeveniments succeïts aquest darrer any, i la teòrica impossibilitat de bombardejar físicament Barcelona, sembla, que l'estat espanyol, juntament amb els botiflers de torn, decidissin fer un altre tipus de bombardeig, un bombardeig que sense ser físic tingués gairebé les mateixes conseqüències, aplacar el poble català, sotmetre'l altre cop a l'estat espanyol i deixar clar qui mana.

Els efectes psicològics i sociològics de les posteriors traïcions dutes a terme pels partits majoritaris, teòricament independentistes, a l'1-O, seran devastadors pels anhels de llibertat del poble català, el desgast, serà terrible i les estructures socials, en quedaran molt deteriorades.

Després del referèndum i del posterior 21-D, succeeix, que al parlament, una minoria s'imposa a una majoria de manera que fins i tot vol semblar legal. El joc dut a terme de "la puta i la Ramoneta" per part dels partits teòricament independentistes, no fan més que minar l'esperança i l'obligació del poble català d'esdevenir lliure, la seua submissió a l'aparell de l'estat espanyol, i la seua disposició a un diàleg, que en cas que mai arribes a produir-se, fóra estèril i sense cap possible sortida de l'autonomisme, va en contra del mandat del poble català i obeeix clarament l'ordre d'Espartero.

I tot això, sense malmetre gaire l'àmbit econòmic, ja que Catalunya continua creixent més que el global de l'estat, almenys segons la Vanguardia del dia 14/09/18.


Josep Maria Muntané i Barceló
Josep Maria Muntané i BarcelóPagès
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar