loader
menu

OPINIÓ

Valors i dignitat

Alvaro Sola Opinió dimecres, 24 d'octubre de 2018

Penso molt sincerament que la diversitat cultural al·ludeix a la convivència i a la interacció entre diferents cultures en una mateixa societat, partint del coneixement i reconeixement recíproc entre totes elles. És des d’aquesta definició i no oblidant-la que hem de millorar en la integració com a Europa davant la crisi de les persones refugiades.

Hem de compartir cultures, aprendre d’elles i integrar-ne de noves. Hem de tenir clar que la cultura es el resultat de la suma en positiu de les relacions humanes dins una comunitat. Crec que perquè com a societat funcionem hem de ser capaços tots junts d’aprendre a conviure. Aquesta lliçó només, repeteixo només, serà producte de l’educació que cadascú rebem, del procés social i cultural que anem adquirint sense interrupció al llarg de la nostra vida.

El canvi de paradigma social s’ha de basar en la integració i no en la discriminació. Els valors són essencials a l’hora de comprendre la realitat i saber com actuar-hi. Hem tenir clar com els hem après i seguir aprofundint ja que aquests fan que totes les persones tinguem una actitud que ens permeti actuar d’acord amb les nostres creences però també amb respecte i empatia pels altres.

Em considero amant dels valors universals . D’aquells als quals no podem ni hem de renunciar mai. És per aquest motiu que sempre he estat i estaré compromès amb una vida digna per tothom . Aquest és el meu projecte de vida i no penso abdicar d’aquesta responsabilitat. Les societats dignes es construeixen fent més digna la vida de les persones i això ho tinc clar.


Alvaro Sola
Alvaro Sola
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar