loader
menu

OPINIÓ

La Muntanyeta Bonavista: Un repte a assolir

Jordi Fortuny Opinió divendres, 16 de novembre de 2018

L'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona (APPC) és una entitat sense ànim de lucre, fundada l’any 1977, dedicada a l'atenció integral d'infants i d’adults afectats de paràlisi cerebral i altres dolències. Des del 1981, el servei es va traslladar a la Muntanyeta de Sant Pere de Tarragona, al barri de sant Pere i Sant Pau. Des d’aleshores coneixem l’entitat com La Muntanyeta.

La Muntanyeta Bonavista és un projecte que va començar a caminar el 2015 i vol ser una nova llar amb 60 places per a residència i 50 com a centre de dia. És un projecte que, quan me’l va explicar en Jaume Marí, em va fer una il·lusió doble. Per una banda vaig veure una gran empenta d’una associació de pares i mares que no s’aturaven davant de cap dificultat i que eren capaços d’assolir grans fites, i per altra banda, em va fer il·lusió veure que l’Edifici Blanc de Bonavista, on hi havia hagut l’Institut de Bonavista, del qual vaig ser-ne el director, acabava tenint un dels millors usos possibles i deixaríem de veure’l abandonat, cosa que, personalment, em produïa molta tristesa.

És molta la societat civil tarragonina i, més enllà, que participa i dóna suport a aquest projecte. Institucionalment, l’Ajuntament de Tarragona, la Generalitat, Diputació, el Port i també multitud d’empreses algunes de petites, algunes de més grans. Però Malgrat aquest suport, estem parlant d’una inversió de 7 milions d’euros. Una inversió que crearà més de 140 llocs de treball i el que és millor, donarà un entorn confortable i digne, totalment adaptat per millorar l’autonomia personal a moltes persones afectades. Necessitem que entre tots s’assoleixi el finançament complet. Això podem fer-ho col·laborant, no dubteu i entreu a la següent pàgina per fer-ho: http://www.muntanyeta.org/com-col-laborar.

M’atreveixo a apel·lar totes les responsabilitats socials corporatives de les empreses del nostre entorn i més enllà, a contribuir i a redoblar els esforços d’un projecte tarragoní, pensat per fer més fàcil la vida a unes persones i les seves famílies. M’atreveixo a demanar a totes les institucions públiques el mateix. No és una despesa, és una inversió per al futur. Una inversió per viure millor, per alleugerir a famílies, en definitiva, per fer d’aquesta societat una societat madurament inclusiva.

Ànim que ja ho tenim a tocar, la societat tarragonina no fallarà.


Jordi Fortuny
Jordi FortunyRegidor d'ERC a TGN
circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar