loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Jordi Guasch, un relleu natural a la Joves

Raquel Sans Opinió diumenge, 10 de març de 2013

Jordi Guasch és d’aquells vallencs que no poden aïllar el seu primer record casteller. Però, gràcies a les fotos, sap que ja es va posar la camisa vermella quan només tenia dos anys. “Sortim el padrí i jo vestits de castellers”, explica. Les llargues i apassionades converses sobre castells de cada diumenge, a la masia que l’avi del Jordi va usar d’aval per la compra del local de la @collajoves, van anar calant en ell.
Jordi Guasch trenca amb el tòpic que per ‘liderar’ una colla a Valls has de ser casteller de tronc. Va parar els seus primers castells a baixos la temporada 2004 i el 2007 va fer de segon tapat en un dos de vuit amb folre a la Bisbal del Penedès. “Des de llavors em sembla que he fet de segon a tots els castells folrats”. No va ser fins l’any passat que la introducció dels castells multitudinaris al repertori dels vermells va permetre que Guasch ‘sortís a la foto’. Va fer de terç tant al set de vuit com al nou de vuit.

Jordi Guasch és enginyer agrònom, té 36 anys, i porta tota la vida vinculat amb la Colla Joves Xiquets de Valls. El seu avi, Joan Guasch ‘Bondéu’, en va ser president entre 1980 i 1984. Actualment comparteix camisa amb altres membres de la seva família com la seva dona, els seus germans o el seu tiet. Després de vuit temporades formant part de la junta tècnica, aquest any agafa el relleu de Pere Rico, amb qui assegura que l’uneix una relació d’amistat.

Es considera una persona optimista i no l’espanta el fet de succeir Pere Rico, un dels caps de colla més carismàtics que ha tingut la seva entitat. “Si em fes por no seria aquí”, afirma. I aclareix que “es tracta del mateix projecte amb les peces canviades de lloc”. Pere Rico acompanya a Francesc Inglès al capdavant de l’equip de la canalla. “La principal novetat és que ampliem la junta tècnica de 5 a 16 persones. L’any passat vam ser molt pocs i això ens va cremar”, explica.

Jordi Guasch s'estrena aquesta temporada com a cap de colla de la Joves de Valls.

Té clar que per combatre la irregularitat que massa sovint ha caracteritzat la Joves cal “donar continuïtat als projectes”. És per això que “a la nova junta hi hem incorporat gent jove, que en els propers anys haurà d’agafar el relleu”. Assegura que no s’ha barallat mai pels castells i que “la rivalitat ha de començar i acabar a la plaça”. De fet, explica que durant dos anys va vestir la mateixa samarreta que el cap de colla de la Vella @Manel Urbano. “Vam ser companys d’equip al juvenil de la Unió Esportiva Valls”. Tots dos jugaven de centrals.

El seu repte casteller és “mantenir el nivell de l’any passat i si es pot millorar-lo” i creu que això passa per “posar en valor algunes actuacions que altres anys havíem descuidat i que són clau per assolir reptes superiors”. “Sense els tresos de nou de Llorenç del Penedès i la Firagost o sense la tripleta de l’11 de setembre hauria estat molt difícil aconseguir el que vam aconseguir l’any passat”. Creu que la manera de motivar els seus castellers és “fent les coses ben fetes”. “A la Joves, la millor manera de motivar els castellers és ensenyant-los castells amb recorregut”, afirma convençut.
I a la inevitable pregunta sobre Sant Fèlix respon: “Estem esperant la trucada dels Administradors. Si ens truquen els escoltarem i decidirem”. I afegeix: “El que tenim clar és que l’1 de setembre tenim ganes de fer grans castells a Torredembarra”.


Raquel Sans
Raquel SansPeriodista
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar