loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Sílvia Pérez Cruz

Joan Mellado Opinió diumenge, 17 de març de 2013

És primavera a la meva ment, que s'obre com una flor nimfòmana en busca de qualsevol cançó. Qualsevol nit es vesteix amb corbata, un toc de pretensió i la necessitat de transpirar. És com si les neurones volguessin marxar d'erasmus.

I la Sílvia és bona. Ho diuen els crítics. I jo... jo no en tinc ni idea. Ni de flamenc, ni de fados ni de música popular. De fet, no m'agraden. No m'agraden aquests estils musicals igual que no m'agraden alguns països en els que mai he estat.

Però l'obligació moral i una esquerda mental fan que vagi al concert de la Sílvia Pérez Cruz, que apareix sobre l'escenari vestida com una deessa grega. Amb un vestit blanc que persegueix sense èxit els seus turmells.
I canta. I els porus es dilaten fins a convertir-se en anelles gegants. I s'hi afegeix un violoncel i em faig d'aire.

Apareixen la resta de músics. L'experimentació eclipsa l'essència. Gran culpa la té Raúl Fernández (Refree), el seu productor, que juga amb els sons. Potser massa. Amb la veu de la Sílvia en tindria prou. Però em dóna temps de pensar que cal treure's de sobre el conformar-se.

El braç dret de la cantant pentina la cresta de les seves onades de veu. El violoncel, el contrabaix i les dues guitarres formen figures. Arriben de totes bandes. Formen un carruatge per a la deessa grega, que presenta les cançons amb una calma contagiosa.

Però amb ella mai enamoraré, perquè abans m'enamoraria d'ella.

El concert avança mesurat mil·limètricament, però entre unitats d'espai apareixen clucades, improvisacions. Tots la mirem, tots toquen per ella. I ella és un mirall.

I al final, quan canta “Vestida de nit”, només vull s'apropi al meu llit, que canti una nana qualsevol i pensar: no existeixen els problemes.


Joan Mellado
Joan MelladoMaquillador de paraules
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar