loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La Setmana Santa de Tarragona

Pere Valls Opinió dijous, 21 de març de 2013

Per molts la Setmana Santa de Tarragona és un dels fets característics de la nostra ciutat, no és l’unic ni molt menys, però sí d’un dels importants. No cal insistir amb el pes de l'autoritat eclesiàstica durant tota la història de Tarragona.
Des de fa ja una colla d’anys que el actes han assolit un nivell molt alt i a ningú se li escapa que han anat i van junts de la embranzida que van tenir fa uns quants anys, amb la darrera la recuperació de les tradicions ciutadanes que durant molt de temps estaven ofegades des del poder, encara que la Setmana Santa era de les més protegides. Tant, que l’actitud d’aquells anys de voler obligar la gent a participar sí o sí, la va portar a una certa agonia. Alguns encara recorden la dificultat de trobar persones que volguessin acompanyar els Passos.

Des de fa uns anys, però, aquesta situació va canviar, i ara, la participació és un dels elements que va fer reviure aquest fet religiós tarragoní portant-lo a fites insospitades.

La Setmana Santa de Tarragona va més enllà de la processó del Divendres Sant i dels diferents via crucis, cada cop més, la conservació i cura dels misteris posant en valor la qualitat artística de les imatges i el seus autors, i el actes previs actuen de reclam per a molts que vénen a Tarragona atrets pel simbolisme de tot el que envolta allò que sense deixar de ser un fet religiós, també és un fet ciutadà, cultural i turístic de primer ordre que serveix per a la promoció de la ciutat.

Però no oblidem que estem parlant d’un fet religiós i no esmentar-ho crec que no seria just. La nostra cultura és la que és i ve d’on ve, i no reconèixer-ho seria faltar a la veritat.

També crec que avui amb les circumstàncies actuals, s’imposa una reflexió, recordar les últimes hores de Jesucrist tal com les van escriure el evangelistes ens ha de servir per a pensar com va el món i cap on va, i que diria o faria aquell home que va morir el primer divendres de lluna plena de primavera, l’any 33 de la nostra Era.


Pere Valls
Pere Valls
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar